Vintage shoppen Amsterdam: een dagje Amsterdam vol met vintage winkels

 

Heb jij eindelijk wat tijd gevonden om samen met je vriend of vriendin te gaan vintage shoppen in Amsterdam, moet je nu alleen nog de perfecte route uitstippelen zodat je zoveel mogelijk winkels kunt bezoeken zonder te veel verdwaald rond te lopen. Ook wil je natuurlijk zo veel mogelijk topwinkels bezoeken zodat je de kans op een goede vintage vondst vergroot. Om dit mogelijk te maken hebben wij in dit artikel alle leuke vintage plekken in Amsterdam op een rijtje gezet!

 

Vintage shoppen in Amsterdam begint op het centraal station

Eenmaal aangekomen op het centraal station in Amsterdam, zijn we al binnen loopafstand van de eerste vintage winkels, namelijk, Rumors Vintage & Design en Zipper Vintage clothing. Ook heeft Rumors Vintage & Design twee winkels in de Haarlemmerstraat. De twee Rumors vintage winkels bevinden zich respectievelijk op de Haarlemmerstraat 29, 99. Daarnaast bevindt Zipper Vintage clothing zich op de Haarlemmerstraat 8. Lekker bij elkaar in de buurt dus!

 

Wij raden het zeker aan om Rumors Vintage & Design te gaan bezoeken, aangezien deze winkel een hartstikke leuke sfeer en unieke kledingstukken heeft. Mocht je meer willen zien van deze shop, dan zou je ook hun Instagram story kunnen bekijken. In hun story posten ze onder andere producten die je online kan kopen door ze een privébericht te sturen. Daarnaast zou je in dezelfde straat Zipper Vintage kunnen bezoeken. Deze shop is een relatief nieuwe winkel met slechts 14 reviews. Echter, gezien de hoge positiviteit van deze reviews, is het waard om ze te bezoeken. Misschien wordt dit dé plek waar jij je vintage vondst gaat kunnen vinden!

 

 

Tot slot heb je ook nog een kleine vintage winkel genaamd “Thrift Shop” op de Haarlemmerstraat 76. Echter, heeft deze winkel slechts 2 reviews

 

Vintage vondsten vinden in de Pijp

In de buurt van metrostation De Pijp zijn een aantal geweldige vintage winkels te bezoeken. Vlak nadat je het metrostation uit gaat, heb je op loopafstand de ‘Thriftshop - Vintage Outlet’ aan de Ceintuurbaan 127-129. Deze winkel bevat onder andere een collectie aan Levi’s broeken en andere merk kleding.

 

Een paar straten verderop aan de Albert Cuypstraat 100 bevindt zich de ‘Kiloshop de Pijp’. Zoals de naam al zegt, betaal je hier per kilogram aan vintage items. De prijs per kilogram hangt af van de categorie waar de kleding bij hoort. Per categorie aan kleding zal er een sticker met een andere kleur zijn. De duurdere kledingstukken zullen een rode sticker hebben, terwijl de goedkopere kledingstukken een blauwe kleur hebben. Naast de leuke collectie aan 60s en 70s kleding, proberen ze ook een Warhol en Studio54 sfeer te creëren binnen Amsterdam. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je echt terug de tijd in gaat.

 

Aan de Ferdinand Bolstraat 28 vindt je de winkel ‘Marbles Vintage & Design’. Dit is een kleine vintage winkel maar wel eentje met een uitgebreide collectie aan bijzondere kleding.

 

Tot slot heb je de ‘Penny Lane Vintage Boutique’ aan de Eerste van der Helststraat 11A. Deze winkel is wat prijziger vergeleken met de vorige genoemde winkels volgens de reviews. Echter, compenseren ze de verhoogde prijzen door een unieke diversiteit aan kleding aan te bieden. Hierdoor is het altijd even waard om hier een bezoekje aan te brengen.

De leukste markten in vintage Amsterdam

Naast de leuke winkels die je in Amsterdam hebt, heb je nog een aantal leuke vintage markten waardoor je echt vintage Amsterdam kan ontdekken.

 

Waterlooplein en de winkel ‘The Episode’

De eerste markt die we benoemen is natuurlijk het Waterlooplein in Amsterdam. Deze vlooienmarkt is maar liefst 133 jaar oud en bevat allemaal leuke kraampjes met vintage kleding. Door de overvloed aan vintage kleding is dit een must-be plek om te bezoeken als je gaat vintage shoppen. De vlooienmarkt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 tot 18:00. Daarnaast is het handig om te weten dat sommige kraampjes geen mogelijkheid geven om met je pinpas te betalen. Gelukkig is er in de buurt van de vlooienmarkt een pinautomaat.

 

Een bonus is dat ook de beroemde vintage shop ‘The Episode’ er vlak naast gelegen is. The episode bevat veel vintage kleding in hun winkels en is persoonlijk een van mijn favoriete shop in Amsterdam.

 

 

De Kloffie markt

De Kloffie markt is een vintagemarkt die een aantal keer in het jaar zijn deuren opent in Amsterdam om zo veel mogelijk vintage items te verkopen. Samen met alle vintage resellers zal er een grote diversiteit aan vintage items aanwezig zijn. Hierdoor is de kans groter dat je een vintage vondst zult treffen. En om het nog beter te maken, is de entree gratis. Mocht je een dagje vintage shoppen willen plannen, dan is het zeker waard om het te plannen wanneer de markt er weer is. Deze data kun je vinden op hun website. Tot slot is het ook fijn om te weten dat de markt zich in hartje Amsterdam bevindt. Het staat namelijk bij de Hallen. Dus je kan ook lekker aan het einde van de dag langs de Foodhallen om wat eten te halen.

 

De IJ-hallen

Een andere markt die je kunt bezoeken zijn de IJ-hallen. Dit is één van de grootste vlooienmarkten van Amsterdam en zelfs Europa. Met maar liefst 750 mogelijke kramen zal het bezoeken van deze markt je shoppen het zeker waard maken. In tegenstelling tot de andere markten, wordt er bij de IJ-hallen wel een entreeprijs gevraagd. Gelukkig is dit slechts 6 euro. Ook zijn IJ-hallen simpel te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam Centraal is het mogelijk om de de pont te nemen richting de NDSM werf. Daarna is het slechts een aantal minuten lopen voordat je er bent. Tot slot is het handig om te weten dat deze vlooienmarkt eens in de zoveel tijd open is. Daarom is het handig om vooraf op de agenda van de IJ-hallen te kijken wanneer ze daadwerkelijk open zijn.

 

Bonus tip voor maximale shop plezier

Na het lezen van dit artikel ken je alle leukste vintage winkels in Amsterdam. Met deze informatie zul je dus niet te kort komen aan het vinden van vintage items. Echter, is het belangrijk dat je op tijd gaat beginnen met je uitje. Aangezien Amsterdam best groot is, zul je ook veel tijd kwijt zijn aan reizen. Zorg er dus voor dat je op tijd begint aan je dag zodat je zo veel mogelijk winkels kunt bezoeken. Ik hoop dat je snel je dagje Amsterdam kunt plannen, en veel plezier alvast!